Retron tarina

Kuinka miusta tuli yrittäjä?

Yrittäjäksi lähteminen tai ajautuminen tuli konkreettiseksi viimestään YT- päätöksen myötä. Koronapandemia oli jo useamman vuoden vaikuttanut miun työhön, tehden siitä uuvuttavaa ja henkisesti raskasta. Tiedätte varmaan sen onnellisuuden tunteen kun saatte tehdä teille merkityksellistä työtä, josta nautitte. Ja myös sen onnettoman tunteen, kun mietitte jaksaako sitä aamulla nousta sängystä lähteäksenne töihin. Vai pitäisikö anoa sairaslomaa työuupumisen vuoksi? Mie olin siis siinä pisteessä.

Oma kauneushoitola on ollut miulla mielessä jo useamman vuoden verran. Miulla on ystävinä kauneusalan yrittäjiä, joita olen pitkään ihaillut ja huonoina päivinä kadehtinut. Haastava työ sai aikaan miussa taistelutahtoa ottaa ohjat omiin käsiini ja lähteä tekemään töitä miun unelmien eteen. Lähdin testaamaan tätä liikeidean raakiletta yrittäjän ammattitutkinnossa, josta lopulta Kauneushoitola Retro syntyi.

Retro on saanut innoituksensa miun retro ja vintage “harrastukseni” myötä. Tyylini on muodostunut pikkuhiljaa teini-iässä ja muuttunut ajan myötä miun näköisekseni. Pidin kovasti musikaaleista, kuten Greace ja Singin’ in the Rain. Etenkin Audrey Hepburnin tähdittämä Funny face -musikaali ja muut hänen tähdittämät elokuvat olivat teinivuosieni pakkomielle.

Kiinnostuin luonnollisuudesta ja ekologisesta ajattelutavasta koulu aikoina. Nämä arvot ovat edelleen läsnä miun, ja tietenkin Retron arjessa.

Moikka, mie oon Anna olen -93 syntynyt karjalaislähtöinen iloisen aurinkoinen kauneudenhoitoalan moniosaaja. Työskentelen unelma-ammatissani, luoden onnellisia asiakkaita ja hyvää mieltä ympärilleni.

  • 2013 Etelä-Karjalan ammattiopisto: Kauneudenhoitoalan pt, kosmetologi
  • 2015 Stadin AO: Teatterialan ammattititutkinto, maskeeraaja
  • 2017 Stadin AO: Hiusalan pt, parturi-kampaaja
  • 2022 Stadin AO: yrittäjyyden ammattitutkinto

Retro on täynnä lämpöä, ja tänne on mukava tulla. Inspiraationa ja innoittajana toimivat vintage/retro muoti ja musiikki. Täältä voi löytyä tuttuja esineitä mummolasta. Retrossa arvostetaan luonnonmukaisuutta, ekologisuutta ja eläinten kunnioittamista.